Aluminiumfabriek Aldel beleeft zware tijden nu de gas- en energieprijzen zo hoog zijn. Zo werd de productie in oktober om deze reden nog afgeschaald, zestig tot zeventig procent van de productie werd stilgelegd. Dit omdat de productiekosten van aluminium inmiddels bijna twee keer zo hoog waren als de verkoopprijs. Er lijkt echter een oplossing te zijn gevonden.
Dat meldt het Financieele Dagblad. De Australische Chris McNamee, directeur van Aldel koopt de aluminiumfabriek, met steun van onder andere het Zwitserse handelshuis Glencore International. Hiermee is het bedrijf gered, maar komen er tegelijkertijd ook 120 mensen op straat te staan. Voor hen komt er een sociaal plan.
Toen het maken van aluminium niet meer rendabel bleek, stopte Aldel met het maken van vloeibaar aluminium, wat twee derde van de bedrijfsactiviteiten uitmaakt. Door het sluiten van de smelterij zouden er 150 banen verdwijnen, bijna de helft van het totale aantal medewerkers. De gieterij blijft wel open, blokken aluminium die elders worden ingekocht worden daar verwerkt tot producten.
Met de koop door McNamee zullen er dus iets minder banen verdwijnen, maar de toekomst is nog steeds onzeker, vertelt financieel directeur Eric Wildschut aan het FD. De hoge energieprijzen zullen voorlopig nog een probleem vormen voor het bedrijf.
Tata Steel Nederland moet in het eerste kwartaal van 2025 opnieuw stevig de broekriem aanhalen.…
Met 370 deelnemers was de Precisiebeurs al in mei uitverkocht. Beursorganisator Mikrocentrum, het verbindende platform…
Het Amerikaanse SurfacePrep heeft familiebedrijf Leering uit Hengelo overgenomen. Leering, actief in straal- en oppervlaktetechniek…
Metaalbedrijf Van Schijndel Metaal en Elektrolas, beide uit Noord-Brabant, hebben een onbemande laserlascel ontwikkeld die…
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…