De 3D-printfabriek stelt scan-, print- en tekenfaciliteiten beschikbaar voor bedrijven, overheden en onderwijs. Vooralsnog kan er alleen kunststof worden 3D-geprint. Dankzij dit initiatief hoeven bedrijven niet direct in de technologie te investeren, maar kunnen ze middels een laagdrempelige bijdrage participeren in de 3D-printfabriek. Bedrijven kunnen daarmee kennis maken met 3D-printen, om te kijken of en hoe ze 3D-printen in hun bedrijfs- en productieproces kunnen integreren.
3D Makerszone wil daarmee innovatie voor bedrijven in de regio Amsterdam-Haarlem stimuleren en vooral ook het mbo- en hbo-onderwijs daarbij betrekken, zodat de huidige generatie jongeren straks een rol kan gaan spelen in de nieuwe maakindustrie.
De initiatiefnemers van de 3D Makerszone zien de enorme potentie van 3D printtechnologie voor de maakindustrie. ‘De kansen die deze technologie biedt op het gebied van productontwerp, kostenbesparingen, innovatieversnelling, maatwerk, personalisatie, duurzaamheid, onderhoud, voorraadbeheer, transport, lokale productie en slimmere producten, beloven een zelfde mate van impact te hebben op de maakindustrie als de komst van het internet had op de media- en informatie-industrie, volgens de mensen achter 3D Makerszone. ‘Of zelfs de boekdrukkunst’, zoals de burgemeester van Haarlem dat memoreerde tijdens de officiële opening.
3D-printers
Landré is te vinden op de RapidPro 2016 , die van 1 t/m 3 maart in Veldhoven plaatsvindt.
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…