Frankfurt heeft met Formnext weer 3D-evenement

Vorig jaar werd bekend gemaakt dat de vakbeurs EuroMold is verplaatst van Frankfurt naar Düsseldorf. Om het ontstane gat op te vullen heeft de Messe Franfurt eind vorig jaar besloten ook een vakbeurs voor additive productie dan wel 3D-printen te organiseren. Deze heeft de naam Formnext meegekregen en wordt gehouden van 17 tot en met 20 november 2015.

Na Euromold in Düsseldorf en Moulding Expo Stuttgart  komt de Messe Frankfurt nu dus ook met een vakbeurs voor additieve productie. In de periode mei tot en met november 2015 worden er in Duitsland nu drie evenementen rond additive manufacturing of 3D-printen gehouden. Dit nog los van de vakbeurzen EMO Milaan en de Metav in Düsseldorf vakbeurzen die extra aandacht besteden aan 3D-printen.  De jacht op de 3D-print exposant is begonnen.

Stuttgart bijt het spits af met Moulding Expo van 5 tot en met 8 mei 2015.  In september volgt Düsseldorf met de oudgediende Euromold  die van 22-25 september 2015 wordt gehouden (en niet van 6-9 oktober zoals eerder was medegedeeld door de Messe Düsseldorf). De rij 3D-printevenemeneen wordt gesloten door Frankfurt met Formnext die van 17 tot en met 20 november 2015 staat gepland.

RapidPro en Additive World

Zo zijn er dus drie grote Duitse beursorganisaties die een beurs organiseren rondom additieve productie dan wel 3D-printen. Daarnaast zijn er beurzen zoals de EMO Milaan (5 tot en met 10 oktober 2015) en de Metav (23 tot en met 27 oktober 2016) die extra aandacht willen voor additive manufacturing. Het zal blijken of er in Duitsland plaats is voor alle drie. Naar zeggen is Moulding Expo veelbelovend van start gegaan en heeft het nu al meer dan 300 aanmeldingen.Met dit alles hebben we het nog niet over andere wereldwijde initiatieven op dit vlak. Kijk naar onze eigen RapidPro die van 3 tot en met 5 maart 2015 volgens ons wereldwijd het 3D-print seizoen opent. Deze wordt overigens ongeveer tegelijk gehouden met congres Additive World Conference III, die op 4 en 5 maart in Eindhoven wordt gehouden. De congresgangers daar gaan ook de RapidPro in Veldhoven bezoeken.

i www.messefrankfurt.com, www.euromold.com, www.messe-stuttgart.de, www.rapidpro