Prima Power gaat zijn lasersnijmachines in Nederland zelf verkopen

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Prima Power zal vanuit haar Belgische vestiging ook de verkoop van de lasersnijmachines in Nederland doen. De lasersnijmachines van Prima Power worden sinds 2001 met veel succes door Tuwi Nederland vertegenwoordigd.

Na de overname van Finn-Power door de Prima groep in Italie (2008) zijn de productlijnen en verkooporganisaties wereldwijd samengevoegd. Ondanks de uitstekende verkoopresultaten van Tuwi Nederland is nu ook voor Nederland besloten dat de eigen vestiging van Prima Power, Prima Power Benelux NV gevestigd te Nazareth nabij Gent, de verkoop van lasersnijmachines integreert in de bestaande verkooporganisatie.

Tuwi

Tuwi is sinds 2001 exclusief vertegenwoordiger van Prima Power lasersnijmachines in Nederland. Zij betreurt de beslissing, maar heeft wel begrip voor de logische strategische keuze van één verkooporganisatie voor het gehele Prima Power gamma. Dat geeft meer duidelijkheid naar de markt. Tuwi heeft de lasersnijmachines van Prima Power met veel succes kunnen verkopen omdat deze een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding hebben. Tussen Tuwi en Prima Power blijft een vergaande samenwerking waardoor de Winterswijkse leverancier nog minimaal de komende vijf jaar het onderhoud en de service van alle Prima Power lasersnijmachines (onder gelijkblijvende condities) kan blijven garanderen. Voor bestaande klanten verandert hierdoor niets.
Tuwi Nederland

Prima Power

Prima Power Benelux) als volledige dochter van de Prima Power Groep, verdeelt en ondersteunt de plaatbewerkingsmachines van zowel het Finse Finn-Power OY als het Italiaanse Prima Industrie SpA. Na de fusie, in 2008, van laatst vernoemde vennootschappen werden beide merknamen omgedoopt tot Prima Power. Het aangeboden gamma is het ruimste in zijn soort en omvat pons-, laser- en buigmachines alsook combinatiemachines en volautomatische productielijnen.
In België, Nederland en Luxemburg staat Prima Power Benelux NV in voor de verkoop en dienst naverkoop van voorvermelde machines. Tot op heden was de verkoop en service van lasersnijmachines in Nederland hierop een uitzondering. Wegens historische redenen, lag de verdeling van deze in Nederland in de handen van een dealer, Tuwi BV. Dankzij hun inspanningen is de Prima Power lasersnijmachine daar uitgegroeid tot een gevestigde waarde.
Door deze wijziging wordt Prima Power Benelux NV ook in Nederland een ‘one stop shop’ en menen we dat we onze bestaande en toekomstige klanten nog beter van dienst kunnen zijn.

Prima Power