Bietenkruistocht maakt reinigingsmiddel groen

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De biet wordt als gewas voornamelijk geteeld voor de winning van suiker. Maar Eco-Point gebruikt het melkzuur uit de suikerbiet voor één van haar reinigingsmiddelen.

Het ligt misschien niet erg voor de hand, maar voor Eco-Point is dit dagelijkse praktijk. Het uit de suikerbieten gewonnen natuurlijke melkzuur wordt ingezet om reinigers van te maken. Bijvoorbeeld voor het verwijderen van kalk. Zo gebruikt Eco-Point ook ingrediënten die afgeleid zijn van maïs, raapzaad, kokos, citrus etc. Inzet is altijd om een uitstekend middel te ontwikkelen dat veilig is voor mens, materiaal en milieu, passend binnen een circulaire economie, zoals dat heet.

Bio-based economy

Het zo optimaal mogelijk benutten van plantaardige grondstoffen als de biet, voor toepassingen in food en in toenemende mate non-food toepassingen, passen uitstekend in een bio-based economy. Het opnieuw benutten van agrarische reststromen is daarbij uitgangspunt.

Het blijkt dat er heel veel toepassingen zijn voor de suikerbiet. Zo kan de suikerbiet ingezet worden als grondstof voor brandstof, bio-afbreekbare verpakkingen en hoogwaardige vezelversterkte kunststoffen.

i www.eco-point.com