Despray Environmental recyclingmachines nieuw onderdeel OEM-Group

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Osse Equipment Manufacturing Group, waaronder ook Machinefabriek Boessenkool valt, heeft een nieuw bedrijf onder de naam Despray (bv in wording) opgericht. Dit bedrijf gaat zich toeleggen op de complete bouw van recyclingmachines voor gasbussen.

‘We doen dit in samenwerking met een Canadese compagnon die een partner zocht voor de realisatie van dit interessante project’, zo laat directeur-eigenaar Eelco Osse weten. ‘Er is inmiddels een basis prototype gemaakt die we nu voor de Europese markt aan het vervolmaken zijn. De concepten zijn hiervoor gereed en aan de engineering wordt hard gewerkt.’

Eerste klanten

De eerste potentiële klanten hebben zich bovendien al gemeld bij Osse. ‘Het geschikt maken aan de Europese wet- en regelgeving vergt nog wel de nodige aandacht, maar dan kunnen we met deze machine onder druk staand chemisch afval in een zogenaamde ‘c losed-loop verwerken tot her te gebruiken grondstsoffen. Hierbij ontsnappen geen milieu-onvriendelijke stoffen in het milieu.’ De machine gaat straks verfspuitbussen, haarlakbussen en andere onder druk staande verpakkingen recyclen. Dit geeft dan drie reststoffen: blik, gas en vloeistof. Deze worden dan conform de milieueisen afgezet. De verwachtingen zijn hooggespannen. Osse steekt in elk geval in op een wereldwijde interesse en verkoop. De nieuwe fabriek zal circa tien medewerkers gaan tellen.

i www.despray.eu