Schumacher Packaging Groep plaatst grootste vlakbedstans van Europa in Breda

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Bij Schumacher Packaging & Display uit Breda is nu de grootste vlakbedstans van Europa in bedrijf genomen. Hiermee heeft de Duitse Schumacher Packaging Groep na de overname van de gerenommeerde display-specialisten uit Breda, die in juni 2014 plaatsvond, al flink geïnvesteerd.

De nieuwe groot-formaatstans met de modelaanduiding Giant 250S is afkomstig van de Zuid-Koreaanse machinefabrikant Young Shin. De stans kan bladformaten tot een grootte van 1700 x 2500 mm verwerken, wat zelfs het formaat Xb overtreft. Hij is geschikt voor zowel enkel- en dubbelzijdig golfkarton als voor karton. De moderne groot-formaatstans verwerkt twee- tot drieduizend bladen per uur en overtuigt daarnaast door een hoge afdrukprecisie.

Voor de klanten van de Schumacher Packaging Groep  levert de investering aanzienlijke voordelen op. Dankzij het grote bladformaat kunnen in Breda nu namelijk ook complexe vormen uit zo min mogelijk afzonderlijke delen worden gemaakt. Dit breidt de creatieve mogelijkheden bij het maken van displays duidelijk uit en reduceert de productiekosten.

Luc Swaenen, voor de overname door Schumacher Packaging mede-eigenaar van Vinke Display en nog steeds directeur van de hernoemde onderneming, verheugt zich over de nieuwe designmogelijkheden: ‘Wij maken in Breda namelijk geen conventionele verpakkingen, maar grote structuren, van het display tot winkeldecoraties. Tot nu toe moesten wij bij complexe ontwerpen veel nieten en plakken. Dankzij de nieuwe groot-formaatstans hebben we nu heel andere vrijheden bij het design en kunnen wij goedkoper produceren.’