Cimtech A32: vloeibaar gereedschap

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Een moderne draaibank imponeert. Techniek en vooruitgang spatten ervan af. Maar wie is onder de indruk van een vat moderne metaalbewerkingsvloeistof?

Kenners weten hoe belangrijk een metaalbewerkingsvloeistof is. Voor hen is het vloeibaar gereedschap, een essentieel onderdeel van het werk. De mensen van Lemmens Metaalbewerking zijn zulke kenners. Zij willen het maximale rendement halen uit hun modern machinepark en weten dat de juiste bewerkingsvloeistof daarvoor cruciaal is. Lemmens Metaalbewerking is gespecialiseerd in verspanende technieken. Het bedrijf maakt producten van metaal en kunststof, als enkelstuks of in serie. Voor al die bewerkingen beschikt Lemmens over een uitgebreid, modern machinepark. Het bedrijf wil daarmee maximale kwaliteit leveren, tegen zo laag mogelijke kosten.  Daarom deed Lemmens een beroep op de expertise van Mavom.

Kwaliteit heeft prioriteit

Samen met de engineers van Lemmens hebben de experts van Mavom de mogelijkheden onderzocht. Het eerste selectiecriterium was uiteraard kwaliteit. De producten die aan deze eis konden voldoen, werden daarna qua totale kosten vergeleken. Daarbij werd onder meer gekeken naar de verbruikskosten, de standtijd van gereedschappen en de gevolgen voor de productiviteit.

Geschikt voor zwaar werk

Na intensief testen koos Lemmens voor Cimtech A32 van Cimcool: een volledig synthetische  metaalbewerkingsvloeistof uit de Cimtech A-serie. Deze serie verbetert de productiviteit bij zware verspanende bewerkingen en het slijpen van harde en moeilijk bewerkbare legeringen. Bijvoorbeeld rvs en legeringen van metalen zoals titanium en nikkel die gebruikt worden in de vliegtuigbouw.

Prettig werken

Cimtech A32 voldoet uitstekend aan alle bekende eisen: smeren, koelen, geen schuimvorming, enzovoorts. Daarnaast is de vloeistof bijzonder prettig om mee te werken. Hij vertoont weinig verneveling, heeft een neutrale geur en een neutrale pH. Daarbij heeft de machineoperator altijd goed zicht op het snijvlak, want de vloeistof is volledig transparant.

Hoge kwaliteit en lage kosten

Cimtech A32 onderscheidt zich van andere producten door zijn lage verbruik en zijn bijzonder lange levensduur. Daardoor bespaart Lemmens Metaalbewerking nu ieder jaar vele duizenden euro’s. Vloeistoffen uit de Cimtech A-serie bevatten geen zwavel, chloor, formaldehyde, diethanolamine of boron.

i www.mavom.nl