Expo-dag over het leasen van robots door RobWelding en Prof-Lease

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Lasrobotspecialist RobWelding en Prof-Lease houden 23 april tijdens een expo-dag bij Certilas een presentatie over robotlease. ‘Zeker voor bedrijven die eigenlijk té druk zijn om alles handmatig te blijven doen, maar nog geen of weinig robotervaring hebben, is leasen een uitkomst’, licht RobWelding-directeur Karel van Vlastuin toe.

Prof-Lease en RobWelding  werken sinds 2014 samen voor het verleasen van robots. Tijdens de expo-dag geven ze gezamenlijk een presentatie over wat robotlease inhoudt, hoe het werkt en wat de voordelen zijn. RobWelding zal daarnaast dieper ingaan op robotlassen. Na de presentatie is er de mogelijkheid om de robots te bekijken en verder door te praten.


Leasen past volgens de presenterende bedrijven bij de huidige marktomstandigheden. ‘Veranderende financiële marktomstandigheden vereisen een aanpassing van financieringsstrategie. Was het in het verleden niet al te lastig om leningen aan te trekken voor investeringen, vandaag de dag is het minder vanzelfsprekend dat financiële instellingen leningen verstrekken. Ondernemingen richten zich daarom op het behouden van liquiditeit. Investeringen in bijvoorbeeld lasrobots vergen veel van de momenteel vaak schaarse liquiditeit. Maar elke ondernemer weet ook dat investeringen essentieel zijn voor de continuïteit en de slagkracht ten opzichte van de concurrentie. Door te leasen kunnen ondernemers deze posities behouden of zelfs versterken en dit met behoud van een sterke liquiditeit en een minimale afhankelijkheid van derden’, vertelt Leo Frijlink van Prof-Lease .

Welding Solution Center

De expo-dag in het Welding Solution Center van Certilas  start om 14:00 uur. Het center van Certilas biedt plaats aan hoogwaardige en innovatieve lasprocessen.