Tata Steel kondigt prijsverhoging warmgewalste plaat aan

Tata Steel heeft met ingang van vandaag de prijzen voor warmgewalste plaat verhoogt met 90 pond, dat is 105 euro per ton.

De stijging is het gevolg van de hogere internationale vraag naar staal in 2010 en de verwachte aanhoudende groei van de vraag dit jaar. ‘Alle plaatverwerkende industrieën doen het goed’, zegt Paul Parkins, commercieel manager Platen an Tata Steel in Europa. “De wereldwijde productie van staal in 2010 bedroeg 1,4 miljard ton, een stijging van 15 procent jaar-op-jaar, 50 miljoen ton meer dan verwacht. Analisten verwachten dat deze groei zich zal voortzetten in 2011, met een verdere stijging van 6 procent tot een wereldwijde van 1,5 miljard ton.’

Ijzererts, cokes en kolen

De stijging van de staalverbruik en de recente extreme weersomstandigheden in Australië en Brazilië hebben geleid tot hogere prijzen op de spotmarkt voor de belangrijkste grondstoffen, zoals ijzererts en cokes kolen.

Tata Steel zal de situatie blijven volgen en handelen indien de volledige impact op de beschikbaarheid van grondstoffen duidelijk wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *