Voestalpine koopt Canadees staalconcern Sturdell Industries

De Voestalpine Groep versterkt haar marktpositie in Noord-Amerika. Dat doet ze via dochter Böhler-Uddeholm Canada die het Canadese bedrijf Sturdell Industries Inc Rexdale (Toronto) en Rochester (New York, VS) overneemt.

Sturdell is gespecialiseerd in gietstaal en haalt met circa 80 medewerkers een omzet van omgerekend 19 miljoen euro. De koopsom is niet bekendgemaakt. ‘Met deze overname breidt de Special Steel Division haar portefeuille uit in Canada en de Verenigde Staten en versterkt de reeds sterke marktpositie in Noord-Amerika’, aldus Franz Rotter, lid van de raad van bestuur van Voestalpine AG en hoofd van de Special Steel Division.

‘Deze overname betekent een belangrijke stap in onze lange termijn strategie, die is gericht op een verdere uitbreiding van haar waarde. Zij verzekeren tegelijkertijd uit het bedrijfsleven met onze bestaande klanten in de regio.’

Oppervlaktetechniek

Naast deze overname, investeert het concern momenteel in Canada in een investeringsproject voor de ontwikkeling in de warmtebehandeling en oppervlaktetechniek in Canada. De Special Steel Division van de voestalpine Groep in Noord-Amerika heeft op dit moment in Noord-Amerika meer meer dan 25 vestigingen waar in het afgelopen boekjaar ongeveer 470 medewerkers werken en een omzet haalt van 183 miljoen euro.

Voestalpine

Sturdell Industries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *