Koyo breidt solid lubrication-toepassingen uit

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Koyo Bearings, een divisie van de JTEKT Corporation, breidt het aantal toepassingen van ‘solid lubrication’ voor cilinder- en naaldlagers verder uit.

De ontwikkeling van ‘solid lubrication’ (vaste smering) begon meer dan tien jaar geleden. De lagerrollen zijn daarbij volledig omgeven door de smerende substantie; zelfs voor de kleinste rolbewegingen is de smering optimaal. Solid lubrication is daardoor toenemend succesvol bij kleine oscillerende bewegingen en bij de combinatie van hoge belasting en lage rotatiesnelheid. De lagers waren oorspronkelijk vooral in kleine aantallen bestemd voor textielmachines. Nu vinden ze steeds meer hun weg naar andere industrietakken.


De ‘Solid Lube’ wordt in het lager gespoten in een spuitgietmachine. Dat vraagt een investering voor een matrijs die uniek is voor ieder lagertype en -grootte. Solid Lubrication komt daardoor het best tot z’n recht in serieproducties met voldoende volume om de matrijskosten te rechtvaardigen. Een relatief kleine extra investering betaalt zich uiteindelijk terug via een langere levensduur van het lager, minder onderhoud- en reparatiekosten en minder stilstandverliezen, zo meldt Koyo.