US Rusal en Aluminium Corporation of China Chalco smeden alliantie

Het Russische UC Rusal en de Aluminium Corporation of China (Chalco) gaan hun samenwerking in de aluminium markten uitbreiden. Dit werd deze week bekend tijdens een staatsbezoek van Chia aan Rusland.

De bedrijven ondertekenden een memorandum van overeenstemming in de aanwezigheid van de Chinese president Xi Jinping en de Russische president Vladimir Poetin tijdens het staatsbezoek van de Chinese premier deze week aan Rusland. Oleg Deripaska, Rusal chief executive: ‘Dit is een belangrijke stap om de huidige situatie aan te pakken met de overproductie in de aluminium markt.’

UC Rusal maakt een jaaromzet van bijna 9 mlljard euro en produceert met 4,7 miljoen ton aluminium 9 procent van de wereldproductie. Daarnaast heeft ze een aandeel van 8 procent in de aluminia productie van 11,5 miljoen ton en tot slot produceert ze 80.000 ton aluminium folie. Van Chalco zijn geen productiecijfers bekend. In het jaarverslag over 2011 niets daar over, wel dat ze in 2011 een omzet behaalden van ruim 19,5 miljard euro.


‘Met de samenwerking willen we naar nieuwe technologische oplossingen en verouderde productie-installaties vervangen door met nieuwe geavanceerde energie-efficiënte productieinstallaties in Oost-Siberië, teneinde een duurzame ontwikkeling van de aluminium industrie te bevorderen’, zei Deripaska.

Bron: Mining Journal

UC Rusal

Aluminium Corporation of China – Chalco  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *