Blok Groep stapt in 3D metaalprinten

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Blok Groep heeft twee 3D metaalprinters van het fabricaat Conceptlaser besteld bij Landré. Het gaat om de M2 Cusing en de XLine 2000R, dat met een bouwplatform van 800x400x500 mm, de grootste 3D metaalprintcapaciteit ter wereld.

De XLine wordt geleverd met Dual Laser 2 x 1.000 W en is tevens voorzien van een tweede procesmodule waardoor de machine volcontinu kan produceren. Blok Groep is daarmee de eerste toeleverancier die hoogwaardige metaalproducten volgens 3D printtechnologie voor derden gaat produceren. De Conceptlaser M2 Cusing zal door leverancier Landré al in augustus worden geleverd, waarna de grote XLine 2000R in het eerste kwartaal van 2016 zal volgen.

Strategisch

De investering in de 3D metaalprinters is onderdeel van een strategisch partnerschap tussen de Blok Groep, Landré en Conceptlaser, waardoor de Blok Groep toegang krijgt tot het netwerk en de knowhow van Concept Laser GmbH. Deze knowhow zal ook worden ingezet voor het redesignen van producten voor 3D printen. Daarnaast zullen de beide 3D metaalprinters ook worden opgenomen in het online RapidCenter productieplatform van Landré.

Toonaangevend toeleverancier

Blok Groep behoort tot één van de grootste toeleveranciers van hoogwaardige metaalproducten in Nederland. Directeur eigenaar Erik Blok: ‘Ons doel is om binnen de metaalbranche een toonaangevende leverancier te zijn en de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Daarvoor investeren we altijd in de nieuwste bewerkingstechnieken. Dat waren we met de eerste Integrex draai-/freesmachines en dat willen we nu zijn met het 3D printen van metaalproducten.’

Blok Groep

Landré

Conceptlaser