Dormac laat betaalbaar vijfassig bewerken zien op TIV

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Machineleverancier Dormac CNC Solutions zal tijdens de TIV in Hardenberg een vijfassig bewerkingscentrum presenteren, waarmee Dormac metaal- en kunststofbewerkende bedrijven een betaalbare oplossing biedt voor het simultaan vijfassig bewerken van werkstukken.

Dit vijfassige bewerkingscentrum GTX 620 van de Taiwanese fabrikant Finetech is uitgevoerd met een verticale spil. In combinatie met een draai-/zwenktafel van ø 620 mm met een B-as rotatiebereik van -40 tot +100 graden, bewerkt de Finetech werkstukken tot 300 kg over vijf assen.


De Finetech GTX 620 is gebouwd op een zeer stabiel machineframe van Meehanite gietijzer, ontworpen volgens de eindige elementen methode. Als aandrijfprincipe heeft de fabrikant gekozen voor een traveling column concept, met heavy duty roller type lineaire geleidingen in X- en Y-as. De 12.000 toeren spindel is van het direct drive type met BT-40 opname.


De Finetech GTX 620 heeft zowel aan de voorzijde als aan de zijkant een ruime deur. Daarmee is dit bewerkingscentrum ook zeer geschikt voor gerobotiseerde machinebelading.

Dormac, stand 535