Fraunhofer Institut vestigt zich op UT

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De Universiteit Twente en het Fraun­hofer Institut gaan een langdurige samenwerking aan rond toegepaste, technologische wetenschap. De eerste stap is de oprichting van een Fraunhofer Project Center op de campus van de Universitiet Twente. Ook onderzoekers van Hogeschool Saxion worden daarbij betrokken.

Fraunhofer is Europa’s grootste non-profitorganisatie voor toegepast onderzoek en heeft een sterke internationale reputatie. 66 onderzoeksinstituten in Duitsland en 7 in het buitenland zijn aangesloten. De nieuwe samenwerking is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van Twente als technologische topregio.

Richting industrie

Fraunhoferinstituten richten zich op het omzetten van fundamenteel, wetenschappelijk onderzoek naar technologische toepassingen in de industrie. De instituten hebben daarbij grote autonomie. Met elkaar genereert men op jaarbasis een onderzoeksbudget van ruim twee miljard. 65 procent daarvan komt rechtstreeks uit de industrie en uit publiekelijk gefinancierde onderzoeksprojecten. De doelstellingen zijn vergelijkbaar met die van TNO in ons land.

R&D projecten

De Universiteit Twente gaat voor de oprichting van het Project Center nauw samenwerken met het Fraunhofer Institut voor productietechnologie (IPT) in Aachen. Het Fraunhofer Project Center op de campus van de Universiteit Twente zal bij gebleken succes kunnen uitgroeien tot een onafhankelijk instituut, dat zich richt op gezamenlijke R&D projecten met de industrie.

www.uttwente.nl