Oprichting VDL Enabling Transport Solutions

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

VDL Enabling Transport Solutions (VDL ETS) in Helmond is het nieuwste bedrijf binnen VDL Groep. VDL ETS richt zich op het onderzoeken, ontwikkelen en testen van nieuwe mogelijkheden voor vooral transportgerelateerde activiteiten van VDL-bedrijven. Het bedrijf is per 1 september gestart.

Het doel is om milieuvriendelijke, innovatieve hard- en software oplossingen te ontwikkelen onder andere op het gebied van elektrisch vervoer (E-mobiliteit), batterijtechnologie, laadinfra, energieopslag, automatisch geleide voertuigen (AGV’s), geleidings- en navigatietechnologie. VDL ETS is gevestigd op de Automotive Campus in Helmond, om optimaal gebruik te kunnen maken van de op de campus aanwezige automotive kennis.

VDL Groep VDL Groep, met het hoofdkantoor in Eindhoven, is een internationale industriële onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabricaten, bussen en overige eindproducten en de assemblage van personenauto’s. Sinds de oprichting in 1953 is dit familiebedrijf uitgegroeid tot een onderneming met 88 werkmaatschappijen, verspreid over negentien landen en met ruim 10.400 medewerkers. De kracht van VDL Groep zit in de onderlinge samenwerking tussen de bedrijven.

In de toeleveringsbranche is VDL toonaangevend in metaalbewerking, mechatronische systemen en modulebouw, kunststofverwerking en oppervlaktebehandeling. Onder de divisie autoassemblage valt het produceren van personenauto’s voor derden. De busdivisie bestaat uit chassis & chassis modules, touringcars, openbaarvervoerbussen, mini- & midibussen, speciale voertuigen en gebruikte bussen. De divisie eindproducten is veelomvattend: veersystemen voor de automotive industrie, warmte-, koel- en luchttechnische installaties, productieautomatiseringssystemen, installaties voor de olie-, gas- en petrochemische industrie, systemen voor de agrarische sector, zonnebanken, dakkoffers, containerhandlingsystemen, afvalinzamelingsystemen, sigaren- en verpakkingsmachines, componenten voor bulkhandling en afzuiginstallaties en systemen voor explosie- en brandbeveiliging.

www.vdlgroep.com