Monsters nemen zonder productie-onderbreking

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Het controleren van een product tijdens het verwerkingsproces is van groot belang om de kwaliteit op peil te houden. Voor het nemen van een monster, op een veilige manier en zonder het proces stil te leggen, ontwikkelde Van Beek de Sample Screw. Dit is een eenvoudig te reinigen monsternemer.

Het apparaat is met name bestemd voor het nemen van monsters uit vaten, hoppers of in-line, bijvoorbeeld achter een uitloop of in een valpijp. Met behulp van een kleine transportschroef wordt op een veilige manier een monster van het materiaal uit de productstroom genomen zonder het proces te verstoren. Ook slechtlopende materialen zijn op deze manier te controleren omdat een schroef wordt gebruikt.

De monsternemer is eenvoudig uit elkaar te nemen voor een snelle en volledige reiniging. Er kunnen monsters worden genomen van bijvoorbeeld poeders, vlokken, granulaten, flakes, pellets en slurries. De monstergrootte en frequentie zijn instelbaar.

De monsternemer wordt door een eigen luchtmotor of elektromotor aangedreven en is eenvoudig in te passen in de productielijn. Het systeem hoeft in de meeste gevallen niet of nauwelijks te worden aangepast. Een kleine doorvoer in de wand is voldoende om de niet-aangedreven zijde van de Sample Screw doorheen te steken.

www.van-beek.nl