Siemens levert zes gascompressor-units voor Trans Adriatic Pipeline

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Siemens gaat zes 15 SGT-400 gasturbine-turbocompressor-units vervaardigen en leveren voor het project Trans Adriatic Pipeline (TAP).

Drie van deze units worden geïnstalleerd in het TAP-compressorstation nabij Kipoi in Griekenland en de overige drie in het TAP-compressorstation nabij Fier in Albanië. De installatie gaat volgens planning in 2017 van start; de complete pijplijn zal in 2020 klaar zijn voor gebruik. De productie van de onderdelen voor de gasturbine worden vervaardigd in de fabriek van Siemens in Hengelo.

870 kilometer

De TAP-leiding zal aardgas van het enorme Shah Deniz II-gasveld in Azerbeidzjan naar Europa vervoeren. De ongeveer 870 kilometer lange pijplijn wordt verbonden met de Trans Anatolian Pipeline (TANAP) bij de Turks-Griekse grens bij Kipoi in Griekenland. Vanaf daar loopt de leiding door Griekenland, Albanië en de Adriatische Zee en komt weer aan land in Zuid-Italië.

Uitgebreid testen

Voordat de zes 15 MegaWatt  SGT400 units worden verscheept, worden de compressors en turbines in de Siemens-fabriek getest. ‘Met deze opdracht geeft onze klant een duidelijke bevestiging dat Siemens Oil and Gas betrouwbare producten levert, unieke proposities biedt en klanten voorziet in hun functionele compressiebehoeften op lange termijn’, aldus Huub Banus, general manager bij Siemens Hengelo.

 https:// www.siemens.nl