Jubileumeditie verpakkingsbeurs Empack

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De tiende editie van de Empack vindt op 4 en 5 april plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Empack 2012 presenteert de nieuwste trends en ontwikkelingen in verpakkingen en verpakkingsmaterialen, converting, verpakkingsmachines, controle- en inspectiesystemen, verpakkingsdiensten, codering, labeling en printsystemen.

Op beide beursdagen van de Empack worden er learnShops verzorgd. Dit zijn gratis seminars waar bezoekers praktische informatie krijgen en zij op een interactieve manier een efficiënte oplossing vinden voor hun dagelijkse gang van zaken. In samenwerking met easyFairs verzorgt Nedvang lezingen over wetgeving en recycling. In de learnShop Wetgeving wordt meer verteld over de verandering die vanaf 1 januari 2013 gaat plaatsvinden in de huidige situatie rondom de verpakkingsbelasting. Tijdens de learnShop Recycling wordt meer uitgelegd over de eisen rondom alle soorten materiaal. Voor alle verpakkingsmaterialen geldt dat minstens 70 procent gerecycled moet worden.

Slim en slank

Tijdens de beurs presenteert Bumaga het ‘Slimme Slanke Ketens concept’ en de projecten die daar deel van uitmaken. Het concept en de achtergrond worden toegelicht, tegelijk met de planning en randvoorwaarden. Vervolgens gaat Bumaga in op de slimme en slanke aspecten inclusief een aantal praktijkvoorbeelden en de voordelen van het concept. Als afsluiting worden een aantal casestudies getoond. De learnShops van Nedvang en Bumaga maken onderdeel uit van het totale learnShops programma. Aanvullingen op het volledige programma worden bekendgemaakt via de website, ook aanmelden als exposant of bezoeker kan via de website.