Schilte houtbewerking en Sam Nierop dingen mee naar Beste Leerbedrijf en Praktijkopleider

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Schilte houtbewerking uit IJsselstein en Sam Nierop, werkzaam bij De Esdoorn in Wolvega, zijn genomineerd voor de nationale verkiezing Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider 2011. De verkiezing is uitgeschreven door het ministerie van OCW. De uitslag is op 5 maart 2012.

In november 2011 maakte Kenniscentrum SH&M de winnaars in de hout- en meubelbranche bekend. Schilte houtbewerking werd uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf en Sam Nierop tot Beste Praktijkopleider. 

Bijzonder is dat de voordracht door SH&M voor beide winnaars een nationale nominatie heeft opgeleverd. Zowel Kenniscentrum SH&M als de branche zijn trots op de nominaties. Het verkozen leerbedrijf en de praktijkopleider zijn een prima afspiegeling van het niveau binnen het praktijkleren.

SH&M ondersteunt ruim 3.300 leerbedrijven en vierduizend praktijkopleiders bij het opleiden van mbo-leerlingen. In Nederland bieden 223 duizend erkende leerbedrijven dagelijks een stageplaats of leerbaan aan zo’n 400 duizend mbo’ers.

De zeventien kenniscentra, waaronder SH&M, zijn verantwoordelijk voor het werven en ondersteunen van deze leerbedrijven. Met dit evenement rond de prijsuitreiking vragen de kenniscentra aandacht voor hun inzet om jongeren op te leiden.

De andere genomineerde leerbedrijven voor de landelijke verkiezing zijn Aramis AlleeWonen uit Roosendaal en De Kraamvogel in Amstelveen. De genomineerde praktijkopleiders zijn Lies Vos, werkzaam bij Nijestee in Groningen, en Ton Buelens bij Smits Machinefabriek in Valkenswaard.