Valk Welding neemt ADK Techniek over – specialist in constructies voor lassen en snijden

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Valk Welding heeft kort geleden alle activiteiten en medewerkers van ADK Techniek overgenomen. ADK Techniek is, sinds de oprichting in 1984, gespecialiseerd in ontwerp en bouw van speciaalautomaten voor las- en snijprocessen waarvan een deel ook met inzet van robots.

Ondanks de negatieve marktstemming voorziet Valk Welding dit jaar binnen en buiten Europa door overnames en acquisities verder te groeien. De eerste uitbreiding middels acquisitie is nu dus een feit.

Alle medewerkers ADK gaan mee

Ook de medewerkers van ADK Techniek die door deze overname in de Valk Welding organisatie worden opgenomen, zijn een waardevolle aanvulling voor Valk Welding, omdat mede hierdoor de kennis op het gebied van mechanische constructie en de daarbij behorende engineering op deze wijze ook voortaan ‘in-house’ kan worden toegepast. Per 1 februari a.s. zullen de medewerkers van ADK Techniek in de hoofdvestiging van Valk Welding te Alblasserdam intrekken. De naam ADK Techniek blijft bestaan.

Procesautomatisering

Valk Welding ziet de specifieke kennis, die bij ADK Techniek op het gebied van procesautomatisering met speciaal automaten aanwezig is dan ook als een waardevolle aanvulling op haar eigen activiteiten.
Beide firma’s hebben de laatste jaren al meerdere projecten gezamenlijk opgeleverd bij afnemers in de Benelux, waarmee de basis voor samenwerking was gelegd.

Met de overname breidt Valk Welding haar leveringsprogramma bovendien uit met ondermeer rollenbokken, laskolommen, lasklembanken en lasdraaibanken.


Valk Welding heeft nog meerdere overnames voor ogen, waarmee ze de komende jaren haar marktpositie in binnen- én buitenland verder wil versterken.

Valk Welding

ADK Techniek