PAC levert eerste PAC-HRT ponsmachine aan Bergh Brandkasten

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

PAC, leverancier van plaatbewerkingsmachines, heeft de eerste ponsnibbelmachine PAC-HRT geleverd aan de Nederlandse klant Bergh Brandkasten in ‘s-Heerenberg.

Dit bedrijf investeerde in een nieuwe 30 tons PAC-HRT ponsnibbelmachine ter vervanging van een 20 jaar oude Nisshinbo ponsmachine. PAC levert PAC-HRT machines sinds enige tijd als vervanger voor de Nisshinbo machines, nadat deze fabrikant de machineproductie voor Europa beëindigde.

Brugframe ponsnibbelmachine

Met de nieuwe 30 tons PAC-HRT 300 ponsnibbelmachine beschikt Bergh Brandkasten nu over een brugframe ponsnibbelmachine met een vaste tafel voor middelgrote plaat met borstels en kogelrollen en automatisch verstelbare klemmen; een 32 stations turret met Auto-Index stations en een hydraulische ramaandrijving. Daarmee heeft Bergh moderne ponstechnologie in huis gehaald, waarmee het bedrijf nu middelgrote plaat tot 6 mm dik op een veel efficiëntere manier kan ponsen dan voorheen.


Bergh Brandkasten gaat de PAC-HRT ponsnibbelmachine inzetten voor het ponsen van plaatuitslagen voor deuren en wanden van de waarde- en dataopslagsystemen die het bedrijf maakt.

ISO9001

De PAC-HRT ponsnibbelmachines worden volledig conform ISO9001 gebouwd, met componenten van, Bosch Rexroth kogelomloopspillen, THK hoge precisie geleidingen, Festo pneumatische componenten en elektrische onderdelen van Schneider Electric en Siemens. Besturing en servo-aandrijvingen zijn van Fanuc.
Naast de goede ervaringen met de service van PAC was dit voor directeur Peter Hieltjes van Bergh Brandkasten een zwaarwegende factor bij de keuze voor de PAC-HRT.

PAC

Bergh Brandkasten