Kühne + Nagel zet als eerste hybride vloot van STILL in op beursterreinen

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Still, al meer dan 90 jaar vanuit Hamburg actief met intelligente oplossingen voor de interne goederen- en informatiestromen, verhuurt 20 zeer moderne vorkheftrucks, type RX 70 Hybride, aan logistiek dienstverlener Kühne + Nagel.

De milieuvriendelijke Still-trucks worden ingezet op de beursterreinen van München, Nürnberg, Hannover, Köln en Düsseldorf. ‘Het is ons doel om onze efficiency bij het verwerken van opdrachten op de beursterreinen continu te verbeteren en dat op een zo milieuvriendelijk mogelijke wijze’, zegt Jörn Schneemann, directeur van Kühne + Nagels beursdivisie KN Expo Service.

Complete vloot hybride

‘De hybride RX 70 van Still is veruit als beste uit onze test naar voren gekomen. Het energieverbruik was tot maar liefst 1,2 liter per uur lager vergeleken met andere trucks. We zijn blij dat we nu op vijf grote beursterreinen in totaal twintig van deze trucks in gebruik kunnen nemen.’ Kühne + Nagel is met de ingebruikname van de trucks de eerste beursexpediteur in Duitsland, die een complete vloot RX 70 Hybride trucks inzet.

Extra energiebesparing

Het bijzondere aan de trucks is de hybride aandrijving. De Still RX 70 haalt zijn aandrijfenergie uit een dieseltank en uit extra high-performance double-layer condensatoren, ook wel ultra-caps genoemd, in de achterzijde van de truck. Zodra de truck afremt, wordt de daarbij vrijkomende energie opgeslagen in de ultra-caps om vervolgens efficiënt te worden hergebruikt tijdens het accelereren. Dankzij deze circulatie bespaart de toch al efficiënte dieseltruck nog eens 15 procent energie extra.