Tuwi komt met Prima Zaphiro lasersnijmachine naar de Techni-Show

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Tuwi komt naar de Techni-Show met een uitgebreid areaal aan machines, noviteiten en een primeur. De primeur is de lasersnijmachine Zaphiro van de Italiaanse producent Prima Power. Dit is een geavanceerde lasersnijmachine waarin snelheid, kwaliteit, efficiency en flexibiliteit zijn geïntegreerd.

Een en ander wordt uit de doeken gedaan in Tuwi’s magazine ‘Het Verschil’ dat de machineleverancier uit Winterswijk volgende week naar klanten en relaties verstuurt. Zaphiro is standaard uitgevoerd met onder andere: autofocusfunctie, capacitieve sensor, tip touch plaatpositieherkenning, SIPS (safety impact protection system) -aanvaringsbeveiliging en een Donaldson-dampafzuiging. Tot slot is Zaphiro voorzien van een intelligente palletwisselaar, die afhankelijk van geladen plaatgewicht de wisselsnelheid aanpast.

Opties

Het als optie verkrijgbare ‘cut system’ zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige snedekwaliteit die automatisch wordt gecontroleerd voor elk afzonderlijk product, ook tijdens het onbemand snijden. Daarnaast zorgt dit systeem voor een optimale balans tussen efficiency en het gebruik van de machine en de te snijden materialen; geen onnodig energieverlies en een optimaal gebruik van het materiaal.


Verder is de machine optioneel voorzien van een automatische nozzlewisselaar voor twaalf stuks. De lasersnijder heeft een lineaire aandrijving met een maximale gecombineerde snelheid van 240 meter per minuut.

Tuwi