FSC Nederland helpt opdrachtgevers gecertificeerde aannemers te vinden

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

FSC Nederland heeft maandag een nieuw hulpmiddel gelanceerd voor partijen die willen werken met hout uit verantwoord beheerde bossen. Via een digitale kaart kunnen opdrachtgevers, als gemeenten en woningcorporaties, alle in hun regio aanwezige FSC-gecertificeerde aannemers eenvoudig vinden.

Werken met een gecertificeerde aannemer is een belangrijke stap voor de borging van FSC-hout in bouwprojecten. De digitale kaart is te bekijken op de website van FSC Nederland.

‘Er bestaat bij veel opdrachtgevers nog het beeld dat werken met gecertificeerde aannemers een ingewikkelde stap is. En tot enkele jaren gelden waren FSC-gecertificeerde bedrijven inderdaad moeilijk te vinden. Nu is dat anders’, vertelt Mark Kemna, manager FSC Netwerk. ‘Inmiddels zijn meer dan 662 aannemers FSC-gecertificeerd. De digitale kaart laat zien dat ook op regionaal en lokaal niveau het aanbod  enorm is gegroeid.’

Digitale kaart

‘Als ondersteunende organisatie is het onze taak om toepassing van FSC-hout en -papier zo goed mogelijk te laten verlopen’, vertelt Bert van Veldhuizen, directeur FSC Nederland. ‘Daar waar barrières aanwezig zijn, zoeken we naar concrete oplossingen en middelen waarvan deze digitale kaart een goed voorbeeld is.’

1250 aannemers in 2012

Op dit moment zijn 662 gecertificeerde aannemers verspreid over heel Nederland op de kaart terug te vinden. 59 van deze aannemers zijn daarnaast ook partner van FSC Nederland. FSC Nederland zet zich de komende jaren in om samen met haar netwerk het aantal gecertificeerde aannemers verder te doen toenemen. Doelstelling voor 2012 is om het totale aantal gecertificeerde aannemers te doen stijgen tot 1250.