Inschrijving Houtprijs 2012 geopend: hout in de schijnwerpers

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Architecten, ontwikkelaars en bouwkundige instellingen kunnen tot 1 mei houtrijke bouwprojecten en innovaties insturen voor de Houtprijs 2012. De tweejaarlijkse prijsvraag wordt georganiseerd door Centrum Hout om nieuwe technieken, toepassingen en de mogelijkheden van de hernieuwbare grondstof hout volop in de schijnwerpers te zetten.

De Houtprijs kent twee categorieën: de Houtarchitectuurprijs en de Houtinnovatieprijs.

De Houtarchitectuurprijs staat open voor bouwprojecten die de unieke eigenschappen van hout goed in beeld brengen. Niet de grootte van het project is bepalend, maar de vormgeving en juiste toepassing én detaillering van hout. Het project moet in Nederland gerealiseerd zijn tussen 1 maart 2010 en 1 maart 2012. De Houtarchitectuurprijs kent vier categorieën: utiliteitsbouw, woningbouw, renovatie/restauratie en overige.

Houtinnovatie

De Houtinnovatieprijs richt zich op innovatieve houttoepassingen in de bouw, zoals nieuwe technieken, productverbeteringen, bijzondere bouwmethoden of werkwijzen die een betere kwaliteit of grotere acceptatie van houttoepassingen teweegbrengen.

Nationale Houtdag

De inschrijfformulieren en voorwaarden voor inschrijving zijn te vinden op centrum-hout.nl/prijsvragen. De sluitingsdatum voor inschrijving is 1 mei. In de zomer maakt de jury de genomineerden bekend en wordt het publiek uitgenodigd te stemmen op een favoriete inzending voor de publieksprijs. De prijswinnaars worden bekend gemaakt tijdens de Nationale Houtdag op 28 november.