ASML boegbeeld Jos Benschop opent Industrial LaserEvent

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Het Laser Applicatie Centrum (LAC) organiseert op 17 april 2012 de vijfde editie van het Industrial Laser Event in Enschede. Jos Benschop van ASML gaat dan in op de verschillende lasers die gebruikt worden in haar systemen. Prof. Benschop is senior vice president technology en is het boegbeeld van de research bij ASML.

Hij zal na een kort intro over de rol van lithografie in het maken van chip proces , uitleg geven hoe de chip machine werkt en ingaan op de verschillende lasers die gebruikt worden. Het technologieconcern past in haar systemen en machines veel lasertechnologie toe. Daarbij investeert het concern steeds meer in onderzoek naar lasertoepassingen. Een concreet voorbeeld van een ingenieuze lasertoepassing zal door onderzoekster Natallia Karlitskaya van ASML gepresenteerd gaan worden.

Verder is er nog aandacht voor het certificatieschema laserlassen dat eind vorig jaar gereed is gekomen. Een presentatie over gecombineerde lasertechnieken en een overzicht van het vakgebied maken er een compleet programma van.

Kennismarkt

Naast dit lezingenprogramma is er veel tijd ingeruimd voor de kennismarkt. Hierin tonen de leveranciers de nieuwste ontwikkelingen die al op de markt zijn. Bij de labdemo’s is weer te zien hoe laserprocessen in het echt werken. Ten slotte presenteren diverse onderzoekers uit Enschede, Delft en Groningen welke onderzoeksresultaten er al beschikbaar zijn.


Het Industrial LaserEvent  wordt jaarlijks georganiseerd om zowel (toekomstige) gebruikers, leveranciers en onderzoekers in een dag bij te praten over trends in materiaalbewerking met lasers. Het gaat dan om trends in onderzoek, die dus in enkele jaren voor de industrie beschikbaar komt, en trends in de industrie. Het laserevent wordt georganiseerd door Universiteit Twente, M2i, Syntens, Lightmotif en het Laser Applicatie Centrum.
Industrial LaserEvent