Vakkanjers maken ideale forensenfiets op Techni-Show

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Jonge technische talenten van de Vakkanjers staan dit jaar met het nieuwe wedstrijdonderdeel TopTeams op de Techni-Show. Topteams is onderdeel van de reguliere VakkanjerWedstrijden, alleen met een opdracht in teamverband. In totaal strijden drie teams (van vijf personen) tegen elkaar.

De deelnemers gaan als team een innovatieve forensenfiets bouwen. Met deze opdracht zijn de teams in januari al begonnen. Tot 1 maart had elk team de tijd om op een eigen locatie zelfstandig aan de slag te gaan. Op 1 maart werden de prototypes beoordeeld door een vakkundige jury. Op de Techni-Show komt het dan aan op technisch inzicht als de teams tijdens een modificeeropdracht het beste uit hun ontwerp moeten halen. Tevens laat elk team de fiets zien aan alle bezoekers.

Verschillende disciplines

De teams gaan verschillend aan de slag binnen de disciplines werktuigbouw, mechatronica, industriële automatisering, verspaning, constructie, lassen en productontwerp. De TopTeams komen van Vakopleiding Techniek (locatie Nijmegen), Techcovery (Zwolle) en het bedrijf Innovatec (Zijderveld).

Prijsuitreiking

De individuele wedstrijden van de Vakkanjers vinden op drie andere locaties in Nederland plaats. Op zaterdag 17 maart is de grote prijsuitreiking voor de TopTeams én alle individuele wedstrijden van de Vakkanjers in Ahoy Rotterdam.

Hal 7, stands B130, B136, C120, C130, C136 en D119.