Digitaal op een conventionele draaimachine op de Techni-Show

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Digitaal en conventioneel, dat lijkt in tegenstelling met elkaar, maar dat is wel wat de nieuwste draaibank van het Duitse GDW in zich verenigd.

Willem van Genderen, directeur van De Jong metaal & Techniek legt uit hoe dat zit. De nieuwste loot van GDW is de draaimachine LZ 400 VS. Dat is een conventionele draaibank, maar met de voeding, schroefdraad en toerental kunnen  digitaal worden ingevoerd. ‘ Dus geen gepuzzel meer met tabellen en geen gedraai meer aan knoppen. Dat wordt nu allemaal digitaal geregeld. De machine beleefde zijn wereldpremière op de Metav in Düsseldorf.  De machine is leverbaar in een versie met 1 of 2 meter tussen de centers en een respectievelijke maximale draaidiameter van 400 en 500 mm.

Toeleverancier

De Jong Metaal en techniek is in basis een toeleverancier van plaatwerk en constructiewerk in staal. Maar daarnaast heeft het bedrijf ook een aantal vertegenwoordigingen  van machines. Dat zijn naast GDW ook nog slijpmachines van het Franse Lipemec  en freesmachines van het Duiste FPS.

De Jong metaal & Techniek staat in hal 8, stand A053.

De Jong metaal & Techniek

GDW