Techni-Show: Yaskawa krijgt grote order van Infrabel

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Yaskawa Motoman gaat aan de Belgische spoorwegen Infrabel twee gerobotiseerde laslijnen leveren voor het lassen en manipuleren van railgeleiders. Dit vertellen Kor Blijenberg en de Belg Gianni Paddeu in de stand van Yaskawa op de Techni-Show waar eenzelfde lasrobot staat als die voor Infrabel.

‘De order bestaat uit twee lasrobots en twee handlingsrobots en twee lastafels en de nodige lasmallen. Na een aanbestedingsprocedure van enkele maanden waarin we moesten opbieden tegen Valk Welding, Cloos en Reis kregen wij de opdracht. Dit na een gedegen onderzoek door Infrabel waar wij in de openbare aanbesteding een winnende score haalden van 92/100′, vertellen Blijenberg en Paddeu in de stand.

Twee productielijnen

‘De order bestaat uit de installatie van twee productielijnen voor het handlen en vervolgens lassen van railgeleidingen voor het Belgische spoornetwerk. Elke lijn omvat een lasrobot met MIG/MAG-lasapparaat van Miller, een handlingrobot, een draaitafel en diverse lasmallen’, zegt Kor Blijenberg. ‘De totale order heeft een waarde van 850.000 euro; 750.000 euro voor de robots en ongeveer een ton voor de randapparatuur zoals draaitafels, lasmallen en software.’

  

Hal 11, stand A028