Machinefabriek Boessenkool viert 110e verjaardag met spetterende lasershow

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Machinefabriek Boessenkool vierde 23 maart haar 110e verjaardag. Johan Boessenkool begon op 23 maart, exact 110 jaar geleden, aan de Turfkade in Almelo zijn bedrijf. 110 jaar later vierde de machinefabriek feest met een spetterende lasershow.

Een mijlpaal voor de Almelose toeleverancier, na een jaar waarin ook nog eens werd geïnvesteerd in een nieuwe carrousel draaibank van Hankook, die werkstukken aan kan tot 5.000mm doorsnede en een hoogte van 4.000mm, en een nieuwe installatie voor het lassen onder poederdek. Daarnaast is Boessenkool samen met Thomassen Machining onderdeel uit gaan maken van de Osse Equipment Manufacturing Group.

Na een woord van welkom van Eelco Osse, CEO van de Osse Equipment Manufacturing Group, richting de ruim 350 gasten volgden er felicitaties en lovende woorden van Henny van Minkelen (Thomassen Machining) en Theo Koster (Nevat).

Laatstgenoemde opende vervolgens officieel de nieuwe productiehal voor groot verspaningswerk. Met een druk op de knop startte hij een spetterende lasershow, waarin met beelden de geschiedenis van Boessenkool was verwerkt.

De lasershow tijdens de 110e verjaardag van Boessenkool: