Plaatbewerking van kleine series

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Europa wordt voor de plaatverwerkende industrie steeds meer een nichemarkt met kleine series en gespecialiseerde producten. Dit gegeven is voor Mikrocentrum aanleiding om op 22 mei de themadag ‘Geld verdienen met kleine series plaatwerk’ te organiseren.

Het doel van deze themadag is plaatbedrijven een goed overzicht te geven van organisatorische en technologische innovaties om kleine series economisch verantwoord te produceren. Plaatbedrijven en constructeurs van plaatproducten kunnen met elkaar kennis delen over hoe een beter resultaat kan worden bereikt in kostprijs, kwaliteit en doorlooptijd. Jan van Hulst van Phoenix 3D Metaal en Rolf van de Putte van Contour gaan tijdens hun lezingen in op dit thema.

Tevens zullen machineleveranciers antwoord geven op de vraag welke ontwikkelingen zij hebben gerealiseerd om flexibel met kleine series om te gaan in de online programmering en het reduceren van steltijden op kantbanken. Eric Weustink, hoofdredacteur van PBNieuws, zal een overzicht geven van de nieuwe trends en fungeert tevens als dagvoorzitter.

De Themadag ‘Geld verdienen met kleine series plaatwerk ‘ wordt op dinsdag 22 mei gehouden bij Mikrocentrum in Eindhoven. Vanaf 12.00 uur is de ontvangst met lunch, het programma begint om 13.00 uur en wordt om 18.00 uur afgesloten met een drankje.