Wybren de Zwart nieuwe voorzitter Vereniging Lijmen en Kitten

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Wybren de Zwart is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Vereniging Lijmen en Kitten (VLK). Hij neemt het stokje over van Cees Lansbergen, die met pensioen gaat. De Zwart is algemeen directeur van SABA Dinxperlo.

Tijdens de ledenvergadering van de VLK op 18 april 2012 in Rosmalen heeft het bestuur De Zwart voorgedragen als kandidaat voor het voorzitterschap. De leden gingen unaniem akkoord met de voordracht van De Zwart.

SABA

De Zwart is sinds december 2011 directeur van SABA, internationale producent van hoogwaardige lijmen en kitten voor industriële- en bouwkundige toepassingen. Het bedrijf is gevestigd in Dinxperlo, dichtbij het industriële centrum van Duitsland. De Zwart is bedrijfseconoom en heeft jarenlange ervaring in de kunststofindustrie. Hij is directeur geweest van bedrijven als Flexoplast, LPF Flexible Packaging en Wentus Kunststoff in Duitsland.

De nieuwe voorzitter wil zich inzetten voor een sterke positie van de lijm- en kitindustrie in Nederland. ‘De sector groeit, omdat lijmen en kitten lichte, duurzame en betrouwbare producten zijn die in veel gevallen leiden tot uiterst functionele en kostenefficiënte bevestigingsoplossingen’, aldus De Zwart. ‘De branche zorgt voor innovatieve oplossingen op het gebied van hechting en dichting van meubels, bouwkundige toepassingen, auto’s en vliegtuigen.’

28 leden

De VLK is lid van de Europese lijmorganisatie FEICA, die de belangen behartigt van de sector op Europees niveau. De VLK vertegenwoordigt met 28 leden naar schatting tenminste 80 procent van de afzet van lijmen en kitten in Nederland.