Metaalbedrijven Tecnovia Van den Akker en PSM failliet verklaard

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Metaalbedrijven Tecnovia Tecnovia Van den Akker en Tecnovia PSM uit Hengelo zijn woensdag failliet verklaard. Als curator is mr. J.T. Stekelenburg aangesteld. Hij heeft goede hoop op een doorstart: zeven serieuze overnamekandidaten hebben zich al gemeld.

PSM en Van den Akker behoren samen met Inaxxion in Foxhol tot de Tecnovia Group. De Tecnovia Group heeft uitstel van betaling gekregen. De crediteurenvergadering vindt plaats op 22 augustus 2012 om 11:30 uur. Bij Tecnovia Van den Akker (precisie-industrie) en Tecnovia PSM (de vroegere plaatbewerkingsafdeling van Thales) werken ongeveer negentig mensen.

Inaxxion

Volgens curator Stekelenburg zijn de Hengelose metaalbedrijven meegezogen in de val van Inaxxion, het volautomatische verspaningsbedrijf en subcontractor voor onder andere de lucht- en ruimtevaartindustrie. De verliezen bij dit innovatieve bedrijf zijn het struikelblok voor de hele groep.

De Tecnovia Group ontstond in 1992 via een management buy-out vanuit het tegenwoordige Thales. In 2000 nam het Precisie Industrie Van de Akker (PI) over. In 2008 werd Tecnovia Inaxxion in Foxhol opgericht, waar geavanceerde robots 24 uur per dag, zeven dagen per week produceren.

NOM

Investeringsmaatschappij NOM nam in september 2011 nog een deel van Tecnovia over. Behalve de kapitaalinjectie leverde NOM ook een bijdrage aan het management. Ondernemer René Pol werd toen aangesteld als nieuwe directeur en mede-eigenaar.

Groei en het aanboren van nieuwe markten werden toen als doelstellingen geformuleerd. Ruim een half jaar later valt het doek alsnog.