Staalhandel Van Zijl start constructietak

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Staalhandel van Zijl is van start gegaan met Van Zijl Constructie . Als verlengstuk van de staalhandel richt deze constructie-tak zich op klein constructie-en plaatwerk. Naast lassen, ponsen en walsen verzorgen zij ook knip-en zetwerk. Daarvoor heeft deze nieuwe tak onder andere geïnvesteerd in een kantpers en twee guillotinescharen.

Vanwege het grote aandeel plaatwerk binnen de dagelijkse productiewerkzaamheden en de diversiteit daarin heeft van Zijl Constructie voor de investering in plaatwerkmachines gekozen voor hoge kwaliteit, flexibiliteit en betrouwbare service.

Safan

Na vele gesprekken met diverse leveranciers was van Zijl Constructie snel overtuigt van het specialisme en knowhow van Safan te Lochem. Dit heeft geresulteerd in de aanschaf van één kantpers en twee guillotinescharen bij Safan.

Gekozen is voor de Safan H-Brake kantpers met een persvermogen van 240 ton en een zetlengte van 3.100 mm, Safan M-Shear guillotineschaar knippen tot en met 10 mm staal over een lengte van 3.100 mm en een tweede Safan guillotine schaar voor het knippen van rvs en aluminium.


Van Zijl Constructie