Eurotech investeert in aluminium zandgieterij

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Eurotech heeft binnen de aluminium zandgieterij in Nederland een nieuwe kernschietmachine en twee bandlintzaagmachines in gebruik genomen. De kernschietmachine is van het merk Laempe, Type LB40 Coldbox. De zaagmachines zijn van het merk Pehaka.

Door de ingebruikname van de zagen wordt de productiviteit verhoogd en het bedieningsgemak verbeterd. Met ingebruikname van de nieuwe kernschietmachine, met korte insteltijden, worden de flexibiliteit en kwaliteit verhoogd.

Binnen de aluminium zandgieterij bij Pezag, in Tsjechië, is geïnvesteerd in een warmtebehandelingsinstallatie. Hierdoor is Eurotech in staat binnen de groep zelf warmtebehandelingen van aluminium zandgietdelen uit te voeren. In combinatie met het lagedruk zandgietwerk Ductalucast geeft dit een uitstekende invulling van de vraag van de klant. De klanten vragen steeds meer naar hoogwaardig zandgietwerk.


Door deze investeringen zorgt Eurotech Aluminium Castings ervoor dat de vragen van de klant optimaal ingevuld kunnen worden.


De Eurotech Group is een internationale toeleverancier voor de metaalindustrie. De groep heeft vestigingen in Tsjechië, Slowakije en Nederland. Eurotech zorgt ervoor dat haar klanten zich op hun core-business kunnen concentreren. De Eurotech Group biedt werk aan ruim 400 medewerkers.