Andritz wil persenbouwer Schuler overnemen

Het Oostenrijkse Andritz heeft 38,5 procent van de aandelen van Schuler AG verworven. Daarnaast kondigde het bedrijf een overnamebod aan op de resterende aandelen. Daarvoor wil de technologiegroep 20 euro per aandeel in contanten betalen.

De Andritz Group is in staat met eigen geld de overname af te ronden. Eind maart 2012 bedroeg de netto kaspositie ongeveer 1,3 miljard euro. Achter Schuler GmbH zit een stichting waarin de families Schuler-Voith deelnemen, die zich met deze aandelenruil volledig terugtrekken uit de Schuler AG.

Eigen vermogen

Het aandelenaanbod van Andritz is een stijging van 26,34 procent ten opzichte de sluitwaarde van het aandeel van Schuler de dag ervoor op 28 mei 2012 (15,83 euro) en 35,32 procent het gewogen gemiddelde XETRA koers van het aandeel van de laatste drie maanden (14,78 euro).  De afronding van de overname van Schuler GmbH en het overnamebod zijn onderworpen aan goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

 

Schuler

De omzet van Schuler groeide in de eerste zes maanden van het lopende boekjaar met 44 procent tot 581 miljoen euro. Met een jaaromzet van meer dan een miljard euro en meer dan 5.000 medewerkers is Schuler een van de marktleiders in metaal omvormingstechnieken. Het concern met het hoofdkantoor in het Duitse Göppingen produceert volledige perslijnen en automatiseringssystemen voor de automobiel-en andere metaalverwerkende industrieën.

De Andritz Groep

De Andritz Metals divisie is een wereldwijde leverancier van complete lijnen voor de productie en verdere verwerking van koudgewalst roestvrij staal, koolstofstaal en non-ferro metalen. De Andritz Group is een toonaangevende wereldwijde leverancier van systemen, apparatuur en diensten voor waterkrachtcentrales, pulp-en papierindustrie, gemeentelijke en industriële vaste stof-vloeistof scheiding, de staalindustrie en voor de productie van diervoeder en biomassa pellets. Het bedrijf heeft meer dan 17.000 medewerkers in dienst. De afgelopen tien jaar heeft het bedrijf zijn omzet met een gemiddelde van meer dan 17 procent per jaar zien stijgen. In 2011 bedroeg de omzet een kleine 4,6 miljard euro en dat was een stijging van 29,3 procent ten opzichte van 2010.

De Andritz Groep  

Schuler AG