Nationale Staalbouwdag 2012 brengt laatste ontwikkelingen in bouwen met staal

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Onder het motto ‘Staal gaat hét maken’ organiseert Bouwen met Staal donderdag 4 oktober de Nationale Staalbouwdag. Dit jaarlijks terugkerend evenement stelt architecten, constructeurs, aannemers en staalbouwers in kennis van de belangwekkende ontwikkelingen en trends in het toepassen van staal binnen de Nederlandse bouw.

Deze staalbouwhappening wordt gehouden in het evenementencentrum Hangaar 2 in Katwijk aan Zee met een plenair congres, parallel-seminars voor specifieke doelgroepen, een studentenprogramma en een vakbeurs waarop zo’n 60 leveranciers en fabrikanten hun producten en diensten presenteren. Om de bezoekers te helpen bij hun beursoriëntatie, is de expovloer ingedeeld in vijf thematische pleinen: automatisering en software, coaten en verzinken, industrie en handel, ingenieursbureaus, staalbouw en verbindingsmiddelen.

Van der Gijp

Het programma van het congres is naar verwachting in juli definitief, maar nu al veelbelovend. Herman de Boon (voorzitter Nederlands Verbond van Groothandel), Ineke Dezentjé Hamming (voorzitter FME-CWM), Theo Henrar (directeur Sales & Marketing Tata Steel) en hoogstwaarschijnlijk ook Maxime Verhagen, als demissionair Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, komen aan het woord over de noodzaak én perspectieven van product- en procesinnovaties en van ketensamenwerking binnen de brede staalbouwbranche. Het middagdeel van het congres wordt opgeluisterd door René van der Gijp, landelijk bekend als analist bij Voetbal International TV. Hij zal zijn visie geven op intermenselijke relaties en arbeidsverhoudingen binnen de voetbalsport en in het bedrijfsleven. Uiteraard doorspekt hij zijn bespiegelingen met relativering, zelfspot en een flinke porti gein.

Nationale Staalprijs

De ‘grande finale’ is de uitreiking van de Nationale Staalprijs 2012, de prijs voor staalbouwprojecten die recent in binnen- en buitenland zijn afgerond. In totaal 158 staalbouwprojecten doen mee, verdeeld over de categorieën utiliteitsbouw, industriebouw, woningbouw, infrastructuur en ‘karakteristieke stalen bouwdelen’. In die laatste categorie vallen onder meer atria, luifels, overkappingen, loopbruggen, trappen en hekwerken.
Alle 158 inzendingen zijn in 2011 óf 2010 opgeleverd dan wel in gebruik genomen. Ze staan op Nederlands grondgebied of in het buitenland. Bij de buitenlandse projecten zijn ten minste twee van de vijf projectpartners (opdrachtgever, architect, constructeur, aannemer en staalbouwer) van Nederlandse komaf.

De projecten zijn per categorie te zien op nationalestaalprijs.nl onder ‘deelnemende projecten’. In juli, ná de jurering van de inzendingen, komt op de website meer informatie over de projecten beschikbaar. Diezelfde maand maakt Bouwen met Staal ook de genomineerden bekend. Aan het einde van de Nationale Staalbouwdag laat juryvoorzitter Hans van Heeswijk (Hans van Heeswijk Architecten) weten wie met een Nationale Staalprijs naar huis kunnen.

Promotie

Nationale Staalbouwdag 2012 

Bouwen met Staal organiseert de Nationale Staalprijs elke twee jaar ter waardering en promotie van voorbeeldige toepassingen van staal in de bouwpraktijk. Alle informatie voor bezoek of bedrijfsdeelname aan de Nationale Staalbouwdag is te vinden op nationalestaalbouwdag.nl Aanmelden voor bedrijfsdeelname aan de Expo is nog altijd mogelijk, er zijn nog standruimten vrij. Inschrijven voor gratis bezoek kan vanaf juli. De Nationale Staalbouwdag zit ook op Facebook: www.facebook.com/nationalestaalbouwdag2012.

De Andus Group treedt dit jaar op als hoofdsponsor van de Nationale Staalbouwdag. De sponsors zijn Van Leeuwen en ROTO.

www.nationalestaalbouwdag.nl