Bons & Evers neemt LDM over van Outokumpu

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Bons & Evers Holding heeft per 1 juni producent van koperlegeringen LDM uit Drunen overgenomen van de het Finse concern Outokumpu Oy. Met deze verkoop focust Outokumpu nog meer op de roestvaststaal activiteiten.

‘Door deze overname krijgt LDM een financieel gezond fundament, waarmee de continuïteit van LDM is gewaarborgd. Ik ben ervan overtuigd dat LDM, met Bons & Evers als eigenaar, een zeer succesvolle toekomst tegemoet gaat, waarin de samenwerking met onze klanten, met name op het gebied van innovatie en marktontwikkeling, centraal zal staan’, aldus Roel Priest, algemeen directeur van LDM.

‘LDM zal volledig zelfstandig blijven opereren binnen de Bons & Evers groep, waardoor er voor de klant of leverancier niets verandert. De synergie tussen Bons & Evers en LDM, bijvoorbeeld op het gebied van productontwikkeling, zal voor de klant een meerwaarde kunnen geven. Door deze overname is LDM in staat zijn strategie van groei, hoge kwaliteit en speciale producten verder te ontwikkelen.’

LDM

LDM is producent van staf en billets uit koperlegeringen, voor hoogwaardige, speciale toepassingen. De klanten bevinden zich met name in de auto- en luchtvaartindustrie, de defensie sector, de bouwsector, de luxe sanitairbranche en de maritieme sector. LDM levert in meer dan 30 landen wereldwijd. Het bedrijf startte in 1960 vanuit de hoofdvestiging Drunen. In de loop der jaren is LDM uitgegroeid tot een fabriek, die 30.000 ton per jaar kwalitatief hoogwaardige messingstaven en -billets produceert. Er werken 180 mensen, in de fabriek Drunen en de verkoopvestiging en twee magazijnen in Duitsland.

Bons & Evers

Profiel Bons & Evers Holding Bons & Evers behoort tot marktleider als het gaat om toelevering van persdelen uit messing, aluminium en koper. Het familiebedrijf is in 1949 opgericht, met de hoofdvestiging in Borne (Nederland), en vijf fabrieken (Duitsland, Frankrijk en Hongarije), met in totaal 430 medewerkers.

LDM

Bons & Evers