Heden en toekomst tijdens Industriële Week

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Het heden en de toekomst van de procesindustrie, aandrijftechniek, industriële automatisering en de verpakkingsindustrie kwamen uitgebreid aan bod tijdens de persbijeenkomst van de Industriële Week op dinsdag 13 juni in Jaarbeurs Utrecht. Exposanten, specialisten en de project managers van de beurzen Industrial Processing en Macropak en het event Industrial Automation & Drives gaven een toelichting.

Dat de industrie aan een opmaat bezig is voor een investeringsgolf bleek onder andere uit het verhaal van Ron De Keersmaeker, algemeen Directeur Tetra Pak: ‘Door het verdwijnen van de melkquota in 2015 kan de procesindustrie zich opmaken voor een nieuwe boost aan werk.’ De Industriële Week is van 2 tot en met 5 oktober 2012 in Jaarbeurs Utrecht. De beurzen staan vier maanden voor de aanvang al vol in de stijgers, met nieuwe paviljoenen en themastraten. Er is zelfs een nieuw concept in de vorm van het event Industrial Automation & Drives. Martijn Beckers, projectmanager: ‘We willen een event neerzetten voor de hele branche. De thema’s Maintenance, Safety en Energy saving staan centraal in speciale kenniscentra.’ Beckers maakte daarnaast bekend dat Centraal Beheer Achmea is partner van de Industriële Week 2012.

Trends Industrial Automation & Drives

Rob Hommersen, Algemeen Directeur Endress + Hauser was één van de sprekers tijdens de bijeenkomst en benoemde enkele trends: ‘Door afname van de mens als resource in productieprocessen moet nog verder worden geautomatiseerd. Er ontstaat een noodzaak om ‘remote’ (op afstand) informatie op te halen, processen aan te sturen en installaties te beheren. Deze techniek verhoogt de effectiviteit van de mens verder.’

Macropak en Industrial Processing

Marc Klumper, projectmanager, maakte bekend dat het doel om op 300 exposanten op Macropak te komen haalbaar is. Ook de vakbeurs Industrial Processing is op de goede weg met 184 exposanten met het doel om er uiteindelijk 200 te hebben op de beurs. Op dit moment hebben 261 bedrijven zich ingeschreven. Arie Barendregt, Commercieel Directeur bij De Jong Verpakking, benoemde enkele belangrijke innovaties voor de verpakkingssector: ‘Er komt een explosie van creativiteit aan op het gebied van materiaal, vorm, kleuren, glossy uitstraling. Dit wordt vooral geïnitieerd door de retail. Daarnaast spelen duurzame verpakkingsmaterialen een belangrijke rol bij veel fabrikanten en opdrachtgevers.’

Best of… Industriële Week

Aansluitend op de persbijeenkomst werden journalisten in staat gesteld om kennis te maken met exposanten van de Industriële Week, die innovaties van het afgelopen jaar presenteerden. De pers is gevraagd om per beurs twee innovaties als beste uit te kiezen. Deze krijgen speciale aandacht op de beurzen en het event. De uitslag wordt later bekend gemaakt.

Over de Industriële Week 2012

Van 2 tot en met 5 oktober vinden tijdens de Industriële Week 2012 in Jaarbeurs Utrecht drie toonaangevende events voor de industrie plaats: Industrial Processing, Industrial Automation & Drives en Macropak. De hele industrie onder één dak. Handig voor de bezoekers, want zij zijn vaak op zoek naar oplossingen voor meerdere problemen binnen hun productieproces.