Grote busorder voor VDL in Finland

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

VDL Bus & Coach, onderdeel van de VDL Groep, gaat 48 Citea’s leveren aan Veolia Transport Finland. Van de 48 bussen zijn er 10 2-asser Citea’s en 38 3-asser Citea’s. Deze order is de grootste uit de geschiedenis betreffende 3-asser Citea’s voor de Finse busmarkt. Sinds januari 2012 heeft VDL al meer dan 100 Citea’s in Finland verkocht. Met deze order is het marktaandeel in Scandinavië aanzienlijk versterkt

De bussen worden vanaf december 2012 ingezet in de dienstregeling van Helsinki. Ze gaan rijden op de lijnen tussen het stadscentrum en de noordelijke delen van de stad.

Gunstig brandstofverbruik

Citea’s Veolia Transport Finland Alle Citea’s voor Veolia zijn voorzien van een DAF Euro 5 motor met EEV (Enhanced Environmentally-friendly Vehicle) technologie. Door de lichtgewichtconstructie heeft de Citea een laag eigengewicht wat resulteert in een gunstig brandstofverbruik en een lage uitstoot van schadelijke stoffen. Bij het design van de bus hebben veiligheid en comfort voor de reiziger en chauffeur de hoogste prioriteit gekregen. Verder biedt de Citea een zeer ergonomische en comfortabele chauffeursomgeving. De Citea’s voor Veolia hebben LED interieurverlichting en hoge stoelen. De order van Veolia bestaat uit 10 Citea’s met een lengte van 12,9 meter en 38 Citea’s met een lengte van 14,5 meter.

Weersomstandigheden

De harde klimaatsomstandigheden in Finland met temperaturen tussen de -30 graden Celsius en +30 graden Celsius en de vele kilometers die afgelegd moeten worden stellen hoge eisen aan de voertuigen. Een hoge kwaliteitsservice voor passagiers is ook een van Veolia’s speerpunten. Deze nieuwe VDL vloot is goed voor jaarlijks 3 miljoen reiskilometers en zal meer dan 250.000 passagiers vervoeren.

Bevestiging

Rémi Henkemans, algemeen directeur VDL Bus & Coach, over deze order: ‘Na het succes van de eerdere orders in Scandinavië is deze order een mooie doorbraak. Onze samenwerking met Veolia, nu ook in Finland, zorgt ervoor dat ons marktaandeel in Scandinavië aanzienlijk vergroot is. Wij zijn trots dat de VDL openbaarvervoerbussen in steeds meer landen een steeds breder draagvlak krijgen.’