De Groot Vroomshoop klimt op de MVO prestatieladder

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De Groot Vroomshoop ging onderging onlangs een certificering van de MVO prestatieladder. Op dit moment zijn er nog geen 60 bedrijven in Nederland gecertificeerd voor deze ladder.

Door als De Groot Vroomshoop hieraan mee te werken wil het in haar branche uniek zijn in Nederland.

Volgens

De Groot Vroomshoop kan beleid pas maatschappelijk verantwoord zijn als het is opgesteld in overleg met diezelfde maatschappij. Daarom nam de Groot Vroomshoop interviews af bij zowel een representatie van zijn externe stakeholders (leveranciers, klanten en regelgevende instanties) als een deel van zijn medewerkers. Op basis hiervan werden de MVO-visie en MVO-doelstellingen opgesteld.

De Groot Vroomshoop werd bij dit traject ondersteund door duurzaamheidadviesbureau Primum.

In de praktijk betekent dit onder andere het volgende: beter het PE-folie (plastic) gaan inzamelen, apart verzamelen in 5 klassen hout (AA, A, B, C en D), papier, gipsplaat, folies, glaswol, staal en restafval, het gebruik van op afstand bedienbare thermostaten in productielocaties en het verplichten van leveranciers om te voldoen aan onze leverancierscode.

Vanuit het vorig jaar gehouden medewerkertevredenheidsonderzoek komt onder meer het inzetten van preventieve maatregelen ter voorkoming van verzuim, preventief medisch onderzoek, preventieve trajecten waarbij de fysieke werkhouding van de medewerkers onder de loep wordt genomen en risico-inventarisatie en -evaluatie aan bod.