René van der Gijp spreker tijdens Nationale Staalbouwdag 2012

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Organisator Bouwen met Staal heeft het programma van de Nationale Staalbouwdag 2012 rond. Het evenement voor alle belangstellenden in het opdrachtgeven, ontwerpen en bouwen met staal vindt plaats op 4 oktober in Hangaar 2 in Katwijk aan Zee.

Onder het motto ‘Staal gaat hét maken’ biedt de dag een vakbeurs met nieuwe staalbouwproducten en -diensten, parallel-seminars voor architecten en constructeurs, een studentenprogramma en een plenair congres.

Sprekers

Het congres opent met een serie voordrachten over de perspectieven van product- en procesinnovaties voor de staalbouwbranche.

De inleiders zijn:

Veiligheid

Tijdens het middagdeel van het congres houdt Johan Galjaard (voorzitter VNconstructeurs) een pleidooi voor constructieve veiligheid op de bouwplaats, mede naar aanleiding van de instorting van het dak van het FC Twente-stadion in Enschede.

René van der Gijp 

Ook worden in de middag twee prijzen uitgereikt. Architect Jan Pesman (Cepezed) maakt de winnaars bekend van de StudentenSTAALprijs, de jaarlijkse prijs voor HBO- en TU-afstudeerwerk met staal. Architect Hans van Heeswijk (Hans van Heeswijk Architecten) presenteert de winnaars Nationale Staalprijs 2012. Deze tweejaarlijkse prijs is bestemd voor Nederlandse staalbouwprojecten in de utiliteitsbouw, industriebouw, woningbouw, infrastructuur en in bouwdelen. De 158 inzendingen voor de Nationale Staalprijs 2012 zijn te zien op http://www.nationalestaalprijs.nl/deelnemende-projecten

Het afsluitende infotainment wordt verzorgd door voetbalanalyticus en TV-persoonlijkheid René van der Gijp.

Een bezoek aan de Nationale Staalbouwdag is gratis, na online registratie. Inschrijven is vanaf volgende maand mogelijk.