H&M Houtbewerkingsmachines gaat Nico Duin machines produceren en verkopen

H&M Houtbewerkingsmachines uit Sneek gaat Nico Duin Machines produceren en verkopen. Peter Duin, directeur-eigenaar van Nico Duin Machines uit Wormerveer besloot eerder dit jaar al de bedrijfsactiviteiten te stoppen. Hij gaat met pensioen. Voor het personeel is een afvloeiingsregeling overeengekomen.

De naam, machineontwerpen, tekeningen, know how, klantenbestand, leveranciersbestand, onderdelen voorraad, en specifieke productiemachines gaan naar H&M. De Sneker producent gaat voortaan ook zorgen voor het onderhoud en service aan de Duin machines.

Bert Hagting van H&M is blij dat hij nu Nico Duin Machines mag gaan produceren en verkopen. ‘De Duin  machines – opsluitbanken en pennenbanken – vormen een mooie aanvulling op ons eigen range machines voor de de houtverwerkende industrie. Om het belang van Duin aan te geven: 99 van de 100 opsluitbanken in Nederland zijn Nico Duin machines’, weet Hagting.

H&M Houtbewerkingsmachines 

Naast het leveren van nieuwe en gebruikte houtbewerkingsmachines, het uitvoeren van keuringen, aanpassingen en onderhoud van alle merken en modellen houtbewerkingsmachines, ontwikkelt en bouwt H&M Houtbewerkingsmachines al meer dan 20 jaar machines onder eigen naam. Naast de, meestal, computergestuurde zaagsystemen en productielijnen voor houtskeletbouw bouwt H&M speciaal machines voor met name de houtverwerkende industrie. 

H&M Houtbewerkingsmachines