Machinefabriek Boessenkool levert gigantische voorraadbunker aan betoncentrale Twenthe

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

Machinefabriek Boessenkool heeft afgelopen dinsdag een enorme voorraadbunker of silo geleverd aan de Betoncentrale Twenthe, onderdeel van de AGAR Holding. Het bijzondere transport moest, door de grote afmetingen van de uit twee onderdelen bestaande bunker, via het water.

De betoncentrale ligt slechts een kilometer verderop, maar door de afmetingen kon de silo niet over de weg worden vervoerd’, vertelt Boessenkool directeur-eigenaar Eelco Osse. De bunkerhelften worden op het terrein van de betoncentrale aan elkaar gelast en geplaatst.

Het project betreft een (trechtervormige) silo bak met een afmeting van 14 x 14 x 7 meter met een inhoud van bijna 500 m3 en is vervaardigd van Hardox 400 staal. Er zitten zes componenten in de silo. Hiermee kan de betoncentrale dus ook zes verschillende grondstoffen in bulk opslaan. Met het totale project is een bedrag gemoeid van circa 150 duizend euro. Boessenkool heeft een prima gevulde orderportefeuille. Osse: ‘We zitten lekker vol. Je ziet dat opdrachtgevers de combinatie van lassen en de bewerkingen die hierna volgen, steeds meer bij één partij willen neerleggen.’