TBI/Koopmans neemt deel Groothuis over

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

TBI/Koopmans neemt het vorige week failliet verklaarde bouwbedrijf Groothuis uit Harbrinkhoek over. Dat meldt de Twentsche Courant Tubantia. Bij curator Daniëls uit Almelo en TBI Holdings in Rotterdam was niemand bereikbaar om dit te bevestigen.

Volgens de krant kunnen ongeveer 75 van de 110 personeelsleden na de bouwvakantie weer aan de slag. Koopmans zou Groothuis willen laten groeien tot de omvang die het enkele jaren geleden had, met meer dan 300 personeelsleden. De definitieve handtekening onder de overname moet nog gezet worden.

Groothuis voerde de afgelopen jaren meerdere reorganisaties uit om het hoofd boven water te kunnen houden tijdens de economische crisis. Maar de crisis bleef aanhouden en investeringen in grond werden uitgesteld, waardoor Groothuis steeds verder in de problemen kwam. Het bedrijf zocht naar een overnamekandidaat maar zag zich vorige week alsnog genoodzaakt faillissement aan te vragen.

TBI Holdings

TBI Holdings B.V. is een netwerk van ondernemingen, die actief zijn in de sectoren vastgoed, bouw en techniek. De ondernemingen opereren zowel zelfstandig als via samenwerkingsverbanden, voornamelijk in de Nederlandse markt. TBI Holdings is statutair gevestigd in Rotterdam, Nederland. In 2011 realiseerde TBI bij 2,2 miljard (2010: 2,0 miljard) aan bedrijfsopbrengsten een bedrijfsresultaat van 33,3 miljoen (2010:  18,0 miljoen).

Koopmans 

Een van de onderdelen van TBI Bouw is de Koopmans Bouwgroep met als kernactiviteiten projectontwikkeling van woningbouw en commercieel vastgoed, bouw van woningen en utiliteitswerken en (meerjarig) onderhoud. De groep heeft vestigingen in Enschede, Apeldoorn en Deventer.