Rexel consolideert certificatie CO2- prestatieladder

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Rexel Nederland is er ruimschoots in geslaagd om de reeds in 2011 behaalde certificatie voor de CO2-prestatieladder met een hogere ambitie te consolideren.

Mede dankzij de ingebruikname van het nieuwe distributiecentrum in Bleiswijk en haar actieve houding naar haar relaties op het gebied van duurzame energie, heeft zij zelfs haar reductiedoelstelling verhoogd. Na het behalen van de CO2-certificatie in 2011 werd een doelstelling van 25 procent reductie in de CO2-emissie opgesteld.

Begin 2012 is deze doelstelling verhoogd naar 37 procent reductie ten opzichte van het jaar 2010. Naast de ingebruikname van het nieuwe distributiecentrum in Bleiswijk, dat volledig voldoet aan de huidige maatstaven voor het minimaliseren van CO2-uitstoot met duurzame technische oplossingen, hebben ook de maatregelen binnen het wagenparkbeheer en de bewuste manier van werken van de medewerkers flink bijgedragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

‘Door gerichte samenwerkingsverbanden aan te gaan met partners op het gebied van duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen, bieden wij onze relaties duurzame producten en oplossingen op het gebied van energiebeheer, ontwikkeling en opwekking van energie’, aldus Maurits van Brunschot, algemeen directeur Rexel Nederland. ‘Op deze manier werken wij samen met onze partners aan de vermindering van CO2-uitstoot in de totale keten.’