Groothuis Woningbouw start door bij TBI (update)

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

In goed overleg en onder voorbehoud van goedkeuring door de NMa is tussen TBI Holdings B.V. ( TBI) en Groothuis Woningbouw B.V. (Groothuis) besloten tot een doorstart van Groothuis. Dit maakt TBI vandaag bekend via een persbericht op de website.

Deze doorstart heeft betrekking op vrijwel alle lopende bouw- en ontwikkelingsprojecten, waaronder met name opdrachten voor particuliere opdrachtgevers (kopers) van vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen.

Personeel

Ook wordt een aanzienlijk deel van het personeel van Groothuis overgenomen. Daarmee wordt voorzien in continuïteit en wordt voorkomen dat de bouwplaatsen stilvallen en er onnodige schade en/of grote vertragingen ontstaan. Dit zal gebeuren in overleg met opdrachtgevers, Woningborg, de betrokken leveranciers en co-makers van Groothuis.

In een eerder gepubliceerd bericht meldden we dat ongeveer 75 van de 110 personeelsleden mee zouden gaan in de overname door TBI. Dit wordt niet bevestigd of ontkend in het persbericht van TBI. 

Voor TBI betekent de overname van Groothuis een aanvulling op haar portfolio in het segment wonen, dat thans met name seriematige woningbouw betreft. Naar verwachting zal in de komende jaren in de woningmarkt meer nadruk komen te liggen op kleinschalige binnenstedelijke) projecten en op (collectief) particulier opdrachtgeverschap.

Passief bouwen

In het licht van deze ontwikkeling is recent door TBI het woningconcept ‘lekkerEIGENhuis ‘ geïntroduceerd. Tevens ziet TBI perspectief in de verdere ontwikkeling en marketing van het ‘Passiefhuis’ van Groothuis. Groothuis is hiertoe gecertificeerd door de Stichting Passief Bouwen. Groothuis zal onder haar eigen naam, maar onder de vlag van TBI, en met de eigen organisatie werkzaam blijven in geheel Nederland. Uiteraard kan Groothuis daarbij rekenen op de samenwerking, kennis en expertise binnen TBI.