Kennis delen op Industrial Automation & Drives

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

‘De evolutie van het F-16 onderhoud’ is één van de onderwerpen die uitgebreid besproken worden op Industrial Automation & Drives. Het event, dat van 2 tot en met 5 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden, kent een uitgebreid kennisprogramma met workshops, masterclasses en praktijkcases.

Deze worden gegeven in één van de drie kenniscentra, waar tevens volop ruimte is voor netwerken in de Netwerkplaza’s. Het kennisprogramma is opgebouwd rond de thema’s ‘maintenance’, ‘safety’ en ‘energy saving’. In de kenniscentra worden opvallende praktijktoepassingen getoond. In totaal zijn er verdeeld over vier dagen bijna honderd workshops, masterclasses en klantlezingen geprogrammeerd. In alle gevallen is gekozen voor aansprekende, niet alledaagse invalshoeken.

Programma Energy Saving

Hoe zit het met energiebesparing met het innovatieve vervoersysteem van Masdad City in Abu Dhabi? De masterclass wordt gegeven door drs. Robbert Lohmann, project directeur van het project Masdar City. Hij presenteert de eerste wereldwijde applicatie van automatische taxi’s die over een eigen baan rijden. Hij belicht het ontwikkelingstraject van deze technologie, tevens gaat hij in op de vraag hoe een en ander in Nederland is toe te passen. In het kader van Energy Saving verzorgt Vanderlande Industries een masterclass onder de titel ‘Toward a sustainable future, C2C; Bleuveyor – next generation conveying’. Ir. Cor Goelema, productmanager transportproducten behandelt de stelling ‘Cradle-to-cradle: een echt initiatief’.

Programma Maintenance

Ir. Hetty Hofsteenge, coördinator Groningen Support Centre van de Nederlandse aardoliemaatschappij vertelt uitgebreid over ‘Advanced analytics in operaties en onderhoud van het Groningen gasveld’. Dit gasveld is een van de grootste ter wereld en wordt volledig automatische geopereerd door de NAM. Automatisering heeft er toe geleid dat er een overload aan informatie beschikbaar is in een groot aantal opslagsystemen. Op basis hiervan worden de operationele- en onderhoudsroutines geoptimaliseerd. Een kijkje in de keuken. Kolonel Wim Voges hoofd techniek van de Koninklijke Luchtmacht vertelt over de Evolutie van het F-16 onderhoud. Hij behandelt de voorgeschreven onderhoudsprocedures licht het eigen onderhoudsconcept toe dat is gebaseerd op dat van de United States Air Force, maar dan getweaked naar NL specificaties.

Programma Safety

Arcades Nederland in de persoon van drs. Jorrit Nieuwenhuis, hoofd afdeling Veiligheid heeft als uitdagende titel voor zijn masterclass: ‘Veiligheidbewustzijn in plaats van regeltjes’. Hij behandelt een veelheid aan onderwerpen variërend van het essentie van het werk van de arbeidsinspectie, milieu inspecteurs en quality assessor gerelateerd aan wet- en regelgeving tot de inventarisatie van veligheidsrisico’s en het door Arcadis ontwikkelde QHSE systeem conform ISO 14001 en OHSAS18001. Zijn stelling is: voldoen aan de regels is het gevolg, het is niet het doel van een goed veiligheidsbeleid. Mr. Michael Gerrist, advocaat intellectueel eigendom van Van Diepen Van der Kroef Advocaten geeft een master class over de juridische aspecten rondom industriële veiligheid. Hij behandelt aansprakelijkheidskwesties in relatie tot veiligheid, de werkgeversaansprakelijkheid en gaat in op de vraag of deskundigheid en ervarenheid van de gebruiker/ bediener invloed heeft op de aansprakelijkheid.

Aanmelden

Wie zich registreert voor dit evenement kan aangeven welke workshops, masterclasses en praktijkcases hij wil bijwonen. Op de site van Industrial Automation & Drives staat het volledige kennisprogramma. Industrial Automation & Drives, Macropak en Industrial Processing worden van 2 tot en met 5 oktober gelijktijdig gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.